Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων: ανακοίνωσαν την 3η φάση πρωτοκόλλων ασφαλείας

suitcase in light hotel room

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων: ανακοίνωσαν την 3η φάση πρωτοκόλλων ασφαλείας

Ενταγμένη στην προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση της παγκόσμιας κοινής γνώμης και εμπιστοσύνης στην ασφάλεια των ταξιδιών, σήμερα, το  Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση για την 3η φάση των πρωτοκόλλων ασφαλείας για τον τουρισμό, στα οποία συγκαταλέγεται και η βραχυχρόνια μίσθωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρωτόκολλα του WTTC, τα οποία έχουν τη στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), περιλαμβάνουν, επίσης, κατευθυντήριες γραμμές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επιπλέον, η χρήση του λογοτύπου WTTC Safe Travels αποτελεί αποδεικτικό για τους προορισμούς, τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που τα υιοθετούν.

Ειδικότερα για τη σύνταξη του πρωτοκόλλου που αφορά στη βραχυχρόνια μίσθωση, συνεργάστηκε με τις μεγάλες πλατφόρμες (Airbnb. Booking.com, Expedia, κ.λπ.), καθώς και με φορείς και οργανισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Airbnb έχει ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζει συγκεκριμένες οδηγίες- συστάσεις προς τους «οικοδεσπότες» (hosts) κάποιων χωρών.

Μέτρα για τη Βραχυχρόνια μίσθωση

Ο WTTC προτείνει για τη βραχυχρόνια μίσθωση τα εξής:

·         Χρήση τεχνολογίας χωρίς επαφή για την ενεργοποίηση του αυτοματισμού κατά το check-in και την πληρωμή, όπου αυτό είναι εφικτό.

·         Περιορισμός της φυσικής επικοινωνίας στο στάδιο παροχής των κλειδιών με προτεινόμενο τρόπο ανέπαφο προσφέροντας check-in και check-out από τους επισκέπτες, αν είναι δυνατόν.

·         Διαθέσιμα απολυμαντικά χεριών για τους επισκέπτες στις είσοδο των σπιτιών.

·         Βελτίωση των πρακτικών υγιεινής, αυξάνοντας τη συχνότητα καθαρισμού – απολύμανσης με έμφαση σε σημεία αφής υψηλής συχνότητας, όπως υπνοδωμάτια, κοινόχρηστους χώρους, τουαλέτες και κουζίνες, συμπεριλαμβανομένων των απολυμαντικών μαχαιροπήρουνων και σκευών.

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ όλες τις οδηγίες του WTTC για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Η Pointers Property ServicesA.E, μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον τομέα της διαχείρισης, εκτίμησης και προώθησης ακινήτων, με άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, που μπορεί να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις κάθε πελάτη.