Σε 3 μέρες και χωρίς επίσκεψη στις ΔΟΥ η μεταβίβαση ακινήτων

Μέσα σε μόλις τρείς μέρες και χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας στην εφορία θα πραγματοποιούνται πλέον οι μεταβιβάσεις ακινήτων. Με την απόφαση αυτή του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή -αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως- προβλέπεται να περιοριστούν σημαντικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς και οι ουρές στις εφορείες. Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι μπορούν να:

Παράλληλα, οι υπηρεσίες πληροφορικής της ΑΑΔΕ επισπεύδουν τις διαδικασίες για την ηλεκτρονικοποίηση των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου. Η διαδικασία ανεστάλη στο τέλος του 2019 κατόπιν σχετικού αιτήματος των συμβολαιογράφων, οι οποίοι είχαν ζητήσει χρόνο προσαρμογής και εκπαίδευσης στο νέο σύστημα δηλώσεων. Ζητούμενο είναι μέσα στο 2020 να γίνεται ψηφιακά έστω η δήλωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, που αποτελεί και το μεγαλύτερο όγκο των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου. Έχει ενδιαφέρον, πάντως, το γεγονός ότι βάσει των πρώτων στοιχείων της ΑΑΔΕ από τα μέσα Μαρτίου έως και τα τέλη Μαΐου, οι εφορίες της χώρας δέχθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήματα εξυπηρέτησης μέσω μέιλ και τηλεφώνου και ανταποκρίθηκαν σε 850.000.

Η Pointers Property ServicesA.E, μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον τομέα της διαχείρισης, εκτίμησης και προώθησης ακινήτων, με άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, που μπορεί να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις κάθε πελάτη.